Upp på sadeln!

Fake it till you make it!

Som utlovat testar bloggruppen idag cykling. Det uppsatta målet var att ta sig till cykeln och känna på den. Kanske t.o.m gränsla den. En svart 7 växlad Crescent finns till förfogande. Det är bra väderförhållanden och efter en stunds diskussion blir det dags att samla på sig ytterligare framsteg. Det går över förväntan. För någon räcker det med att hålla i cykeln och göra några försök att sätta sig på den, för en annan kliva upp på den efter mycket kämpande och efter att ha fått fötterna på tramporna lyckas ta några tramp. Såklart med två av oss stående på varsin sida om cykeln ifall det skulle vingla för mycket. En av oss hade redan cykelkunskapen och trampade glatt iväg. Ett framsteg till i samlingen idag! Bra jobbat!

Överallt går det att hitta sätt att träna upp sin förmåga. Kanske använda den vänstra handen till att klämma ut tandkrämen istället för den högra. Kanske gå och ta i saker var man än är även om känseln inte finns där. Vi tar fram trummor och trummpinnar. Även här blir ett framsteg! Målet var att hålla trummpinnen i “fel” hand. Kanske är det här uppstarten till ett rockband!

Det är nog lätt att bli lite bekväm med sina hjälpmedel såsom benskena, handledsskena och rullstol. Det går att hitta sätt att komma runt det. Iallafall ett litet litet steg i taget. I början kanske det räcker med att bara hålla i t.ex trummpinnen. Nästa gång kanske röra på den lite, snurra på den. Så småningom kanske det går att slå ett slag på trumman. Eller kanske ett slag på en boxningssäck, eller bara klappa någon på axeln. Små framsteg!

Ibland får man tänka lite som vi brukar göra i gruppen: Fake it till you make it! (svenska: Låtsas tills du lyckas!)

/Huvudsaken

X