Tai Chi med Johan

Hej allesammans!

Mycket har hänt den senaste tiden som gör att vi nu är hemma mer än vanligt och att våra rutiner ser lite annorlunda ut. Vi hoppas att ni alla mår bra och att ni har hälsan i behåll!

Nu när vi spenderar mycket tid hemma och vi har svårare att ta oss till och från olika platser, kan det vara svårt att få till träning och att fortsätta vara aktiv. 

Här kommer därför ett tips på en form av träning som du kan göra hemma. Nämligen Tai Chi. Allt du behöver är din kropp och en stol, ifall du vill sitta eller behöver ett stöd. Tai Chi kommer ursprungligen från Kina. Det är en träningsform med långsamma mjuka rörelser. Det sägs stärka mental och fysisk hälsa samt sänka stressnivån i kropen.

Johan (som är tillbaka efter sin pappaledighet) har filmat sig själv när han utför några grundövningar. En film där han utför övningarna ståendes och en där han sitter ned på en stol. Titta på filmen och härma Johans rörelser. Det är inte viktigt att det blir exakt som på filmen, du gör övningarna utifrån din egen förmåga. Det viktigaste är att att vi rör på oss och att det känns bra! Tänk på att andningen är viktig i Tai Chi. 

Stående Tai Chi

Sittande Tai Chi

Hur gör ni för att hålla igång kroppen under dessa tider?

Vill du komma i kontakt med oss på Hjärna Tillsammans så når du oss på info@hjarnatillsammans.se eller på Facebook

Kör hårt med Tai Chi´n och ta hand om er!

 

 

X