Succé för Huvudsaken

Scenpremiär för Huvudsaken

Hej allesammans!
Hur mår våra läsare? Vi i Huvudsaken mår fint! Visst, lite mindre regn och lite varmare vindar hade inte skadat, men…. Nåväl, vad har vi pysslat med sen senaste inlägget. Tja, vi har fyllt ut vår vardag med vardagliga saker som jobb, träning och familj. Utöver detta så har vi träffats för att hitta på nya och spännande saker. Ett sådant tillfälle var i torsdags då vi, på Hjärna Tillsammans årliga evenemang i Landstingssalen, fick chansen att presentera oss och vår blogg.

Nästan alla från Huvudsaken var på plats. Den enda vi saknade var Ola som tyvärr inte kunde närvara. Men Kim, Fredrik, Marcus och vår nyaste medlem Mike (välkommen Mike, kul att ha dig med oss) var med och presenterade bloggen, lyssnade på andra talare och minglade. Evenemanget drog igång klockan 13.00 med att Lena, ordförande för Afasiföreningen i Stockholm län hälsade alla välkomna. Efter detta fick vi föreläsningar om ”stroke och sedan”, projektledare Kersti som talade om det senaste året inom projektet och varför projektet är viktigt. Ett axplock från de olika aktiviteter som Hjärna Tillsammans har att erbjuda presenterades. Efter fikat gick vi allihopa in i stora salen igen och det började kännas lite pirrigt då det snart var dags för oss i Huvudsaken att gå fram till podiet för att presentera oss själva och vår blogg.

Dagen innan hade vi förberett en PowerPoint presentation med nyckelord och lite bilder från de aktiviteter vi som vi gjort tillsammans. Jag (Rasmus) fick mikrofonen först för att presentera deltagarna i gruppen och lite tanken med bloggen när den startades. Efter detta passades mikrofonen till Kim som pratade om varför vi som grupp tycker att bloggen är viktig och varför vi deltagare valt att vara med i detta sammanhang. Gemenskap, motivation, inspiration och förhoppningen om att kunna tipsa och hjälpa andra var några av de saker som nämndes. Högt och lågt. Kim delade exempelvis med sig om hur fel det kan bli när man ska försöka prova drömjeansen med knappgylf när man har en förlamad hand. Valet mellan att be den snygga expediten om hjälp eller lämna tillbaka jeansen och säga ”dom passade inte” lät som ganska enkelt val i hans berättelse 😊. Hans berättelser om egna erfarenheter efter sin stroke uppskattades av både publik och oss andra i gruppen. Efter att Kim avslutat tackade vi för oss och möttes av värmande applåder från publiken. Det kändes gott.

Dagen avslutades med ett panelsamtal där Kim och Marcus medverkade. Frågor som: Hjärna Tillsammans betydelse, samverkan och digitala mötesplatser diskuterades. Kim och Marcus gjorde ett fint jobb där de delade med sig av egna erfarenheter och tankar. Marcus berättade bland annat om hur tuff resan varit – hur rädd han var efter sin stroke och att han önskat att den gemenskap som finns i Huvudsaken funnits då. Inte bara för det sociala, utan också för att träffa människor som varit med om liknande resa och erfarenheter. Han berättade att han istället fick söka på internet för att hitta berättelser och inspiration, vilket inte var så lätt.

Vi i Huvudsaken är nöjda med dagen och vår insats. Några av oss är mer vana med den här typen av situationer och att prata inför publik. Andra var mer nervösa. Dagen var lång, det var mycket folk och situationen var ny vilket gjorde att hjärnan bli ganska trött men det gick bra när vi väl var framme vid podiet. Detta var något vi diskuterade innan: att det ofta går bra om väljer att se det som en utmaning och inte som blodigt allvar. När vi väl sätter igång så märker man ganska fort att vårt bästa räcker långt. Kanske till och med till succé.
Som Kim brukar säga: ”just do it!”

/Huvudsaken