Tredje öppet hus

Tack ni som kom till vårat tredje öppet hus!

Det blev återigen en lyckad tillställning med lite nya personer som nyfiket kom förbi. Med strålande himmel möblerade vi gräsmattan för fika och diskussioner. Framsteg var dagens tema. Vilka framsteg vi har gjort som har betytt mycket för rehabiliteringen. Det blir fina berättelser att lyssna till. Vi får höra att livet skulle kunna vara som en rysk docka. En sådan där som öppnas och gömmer en mindre docka inuti, som innehåller en ännu mindre osv tills bara en pytteliten docka finns kvar. Det skulle kunna vara två varianter på ryska dockor. Den ena för framsteg och den andra för problem. Vi vill såklart tänka på den med framsteg. Alltså när jag öppnar dockan finner jag en till. När jag gör ett framsteg, om än så litet, genererar det oftast till ett till och ett till osv. Tänker jag på den andra dockan som symboliserar problem, så är det ju så att  ju mer jag tänker på problemen ju mer problem kommer det fram.

Trumpinnar kommer fram även denna gång och placeras i den handen med mindre eller ingen funktion alls. Instruktionen var att endast hålla i den. Gärna under större delen av dagen. Tills sist får förhoppningsvis handen lust att göra något med pinnen och kanske det går att vrida bara lite på den? Kanske går det att vrida lite till så småningom? Det handlar om att inte bli för bekväm med sina eventuella hjälpmedel som t.ex. handskena och att man sitter och väntar på sin rehab, utan att vara aktiv i vardagen och hitta roliga och enkla sätt att träna upp sin funktion. Vi tar också fram trummorna och övar en stund att slå på dem. Med fokus på den handen som inte riktigt vill hänga med förstås. En av oss fick till ett trumslag den här gången efter mycket övning, en rolig utveckling då han kämpade på sist utan att träffa trumman. Ännu ett härligt framsteg till framstegssamlingen!

Det blir fika och tipspromenad på gräsmattan.

Eventuell rullstol och permobil fick lämnas till förmån för gåträning! Marcus permobil strejkade efter en stund, så han fick kliva av och fortsätta till fots. Toppenbra träning!

Hunden Robin följde gladligen med på tipsrundan!

/Huvudsaken

X