På Nobel-scen

Paneldebatt med egoboost!

20 november hade Hjärna Tillsammans en stor konferens. Huvudsaken var med på scenen – i år igen. Förra hösten var i landstingssalen. Det blev lyckat och vi fick mycket positiv respons. Även i år gick det bra och vi är supernöjda.

Den här gången var vi i jättelokalen Aula Medica. Där brukar Nobelpristagare hålla föreläsningar. Japp, nu är vi i den ligan!

Vi var fyra från Huvudsaken i ett panelsamtal: Micke, Fredrik, Kim och Marcus. Annika Meinhardt ställde frågor till oss. Flera av oss tyckte att det var skönt, för det blev lättare att prata då. Vi hade träffat henne innan och förberett oss. Och hon ställde frågorna väldigt bra.

Så vi hade ett givande samtal på scenen. Ingen av oss kände sig det minsta osäker eller otrygg där. Det var kul att vara med, och vi tyckte att det gick jättebra.

Fyra bloggare frågas ut på scenen

Hela dagen var det olika föreläsningar och panelsamtal. I pauserna fullt med folk som minglade. Så många timmar och så mycket människor, det var ganska krävande. Flera av oss blev trötta. Men det är som Marcus säger: Jag får ut mer av det här än vad det kostar. Om jag kan hjälpa någon som mådde som jag gjorde direkt efter skadan, så är jag beredd att anstränga mig.

Vi med egen skada är ganska mycket utanför i samhället. Mest bara mottagare, omsorgstagare i vården och så. Så det är roligt att få vara med och bidra. För man får ut en hel del själv av det också, samtidigt som man gör något för andra.

Det kändes att det vi pratade om var intressant för så många. Efteråt var det många människor som kom fram till oss var och en och sade saker som: Å vad bra, vilka bra saker ni sade, ni var det bästa på hela dagen. Vi fick massor av positiv feedback. Det var som en egoboost!

/Huvudsaken