Hole in one

Rehab på en minigolfbana

Rehabilitering behöver inte alltid vara på ett gym med en maskin eller gummiband. Det går ju att hitta på lite av varje! Idag testar vi minigolf i Vasaparken. Solen följer med oss bort till minigolfbanan som ser ut att ha haft bättre dagar. Men den verkar gå att spela på och det är inte så mycket folk som spelar, de flesta sitter antingen på gräset med filt och picknick eller vid det intilliggande caféet och njuter av värme och kaffe och öl. Det är bra för oss då vi kommer behöva lite extra tid på oss vid varje bana. Jag ordnar några klubbor och bollar åt oss och vi sätter igång att spela enhandsminigolf!

Marcus parkerar sin elrullstol bredvid banan där han ska slå klubban, kliver upp, svingar iväg bollen, sätter sig ner igen för att sedan kliva upp igen och göra ett nytt försök. Sju gånger har han på sig att få bollen till hålet så det blir bra benträning här! Ibland får han kliva ur rullstolen för att gå till främre delen av banan där bollen ligger. Han går själv, jag går bara bredvid för säkerhets skull, hela banan fram. Ibland stöttar han sig med golfklubban. Riktigt bra träning för Marcus!

Kim svingar bollen och sköter bokföringen av slagen och räknar med imponerande huvudräkning ut slutresultatet.

Fredrik fokuserar på bollen bakom sina solglasögon!

Efter golfrundan avslutar vi dagen på det där intilliggande caféet innan vi skiljs åt för den här gången!

Det blev en toppendag med mycket träning både för armar och ben och hjärna! Nu var det ju inte bara för träningens skull vi testade minigolf utan för att vi ville göra något roligt. Men det visar också hur även rehabiliteringen kan vara rolig!

 

På fredag är det öppet hus på Afasicenter igen! Kom förbi och lyssna eller prata eller bara umgås med oss och andra!

Vi ses kl 13:30 på Sabbatsbergsvägen 6 i vasaparken

/Huvudsaken