Filminspelning

Mitt i ett filmäventyr

Det är filminspelning på Afasicenter!

Ett spännande projekt som Hjärna tillsammans påbörjat.
Vi i bloggruppen ses i det där rummet där kyrkan vackert kikar in genom fönstret.

Eftersom det är öppet hus snart (glöm inte att komma!) är det det vi pratar om i dag. Planerar. Bestämmer.  Kim håller även peppande föredrag som får oss lite extra glada. Han ritar på Whiteboard-tavlan. Använder en grop som en metafor. Hur en stroke eller någon annan händelse får oss att falla ner i gropen. I sorgen och kämpandet försöker vi ta oss tillbaka upp ur gropen. Där vi stod innan vi föll i. Men eftersom livet inte kommer att se ut som innan bör vi ska istället ta oss upp ur gropen på andra sidan så vi kommer framåt. Kloka och tänkvärda ord! De här fyra bilderna försöker illustrera detta:

Det är tyst runtomkring oss när benen behöver sträckas och någon fångar luft och jag fångar kaffe. Det är tyst på runtomkring oss bara en liten stund i väntan på en scen som ska filmas i köket.

– TYSTNAD, TAGNING!

Här snubblar man nästan över kablar och filmkamera och lampor. Hela dagen har filmteamet hållit på. Vi får se lite hur de jobbar. I köket och i lilla caféet filmar dom. Det är visst något om kommunikationssvårigheter. Det ska bli flera korta filmer. Sju stycken. Skådespelarna ser ut att ha roligt! En är logoped och skådespelare, en är f.d. musikalartist som arbetar på Afasicenter och en är en medlem ifrån Afasiföreningen. När filmerna är färdiga kan de beskådas på Hjärna tillsammans webbsida. Perfekt för vårdpersonal, ledsagare, personliga assistenter och närstående och andra att titta på. Hur det kan uppstå problem med kommunikationen i olika situationer.

På bilden ovan: Cinna Bromander, Tobias Ekstrand och J.P Hagström

 

Något att se fram emot: Fredrik ifrån Huvudsaken ska bli barberad och få sitt vildvuxna skägg trimmat! Förhoppningsvis nästa bloggruppsträff…om barberaren kommer ihåg att ta med verktygen! Självklart hamnar denna händelse i bloggen!

Håll i hatten!

Kom ihåg att bloggruppen har öppet hus Fredag 23 mars klockan 13.30 på Afasicenter!

/Huvudsaken