Att tala om sorg

Mig, mitt och mina

Fredrik får sitt hår och skägg fixat

Denna gång får vi besök i bloggruppen. Ifrån Stora Sköndal och Rehab station Stockholm kommer två personer samt Kersti och Daphne från Hjärna tillsammans. Det bjuds på tårta och gruppen fotograferas för att förevigas i en slutresultatrapport för det treåriga projektet Hjärna tillsammans. Passande var väl att just denna fredag tog Johan med sig sax och trimmer för att vårda hår och skägg på Fredrik igen.

Hjärna tillsammans har gjort ett antal filmer i utbildningssyfte vilka kommer att finnas på hemsidan. Denna dag diskuterar vi fortsatt arbete för fler filmer under parollen ”Rehabiliterande förhållningssätt” Vad menas med det?  Hur en kan ta ansvar själv och bli peppad att göra saker själv i olika situationer. Om detta skriver vi vidare om när det närmar sig. Bloggruppen inbjuds att vara med och dela åsikter, tankar och idéer till projektet.

Kim tar ordet och målar upp en av sina bilder, denna gång handlar det om något han kallar för ”mig, mitt, mina” I en slags måltavla beskriver han hur ringen i mitten är ett tillstånd då en tänker mycket på sig själv och mitt eget. I mittencirkeln hur en kan bidra till andra och omvärlden och den yttersta cirkeln hur en kan ta ansvar själv.

Vad är ett viktigt ämne att prata om? Sorg, säger Kim. Sorg är något som kan vara svårt att tala om, något vi kanske talar för lite om. Något både jobbigt och befriande att tala om. Sorg är något vi kommer ta upp mer. Ett oerhört viktigt ämne. Kanske något att ta upp under våra öppna hus.

/Huvudsaken