Succéstart för Tisdagsträffarna

Cirka 25 personer kom till Afasiföreningens lokaler för den första Tisdagsträffen inom projektet HjärnaMåBra. Det blev en lyckad kväll med en intressant föreläsning, många frågor och bra diskussioner. Tack till alla som deltog!

Fråga doktorn om stroke

SVT programmet ”Fråga Doktorn” som sändes 31 oktober, innehöll ett längre inslag om stroke och afasi. Therese Tallhamn som fick en stroke under förlossningen berättar sin historia. I programmet berättade även professor, Per Wester mer om vad som händer i hjärnan vid en stroke.

Digital temaföreläsning 30 november

Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft anordnar en digital temaföreläsning om hur det är att vara barn och anhörig till en förälder eller ett syskon som drabbas av förvärvad hjärnskada. Föreläsningen är gratis och hålls av psykolog Helena Iacobaeus.

Nordiska Afasidagen den 10 oktober

Nordiska Afasidagen går av stapeln den 10 oktober och har i år temat: “Ökad tillgång till kommunikativ rehabilitering inom primärvården”. På Afasidagen välkomnar Afasiföreningen i Stockholm alla till en föreläsning med temat ”Jämlik och ökad tillgång till logopeder i kommunerna”.

X