På denna sida hittar du samtliga avsnitt av vår podcast. En podcast om förvärvad hjärnskada. I varje avsnitt bjuder vi in en gäst för ett samtal. Gästen är någon med egen erfarenhet, är närstående, arbetar med, eller har annan erfarenhet av ämnet.

Här hittar du samtliga avsnitt av podcasten, samt en kort beskrivning av innehållet. Längden på avsnitten varierar. För att lyssna så trycker du bara på play. Du kan när som helst pausa avsnittet genom att trycka på pause-knappen.

Avsnitt 1 – Mathilda Cederlund

Mathilda fick en stroke år 2007 i Australien, där hon bodde och studerade. I podcasten berättar hon om vad som hände den dagen, om tiden efter, hur vardagen ser ut idag, och mycket mer.

Avsnitt 2 – Gun Bernholtz

I detta avsnitt pratar vi om hur det är att vara närstående till en person som fått en förvärvad hjärnskada. Vi pratar med Gun Bernholtz. Gun är sambo med Archie som fick en stroke år 2019. Vi pratar bland annat om utmaningar i vardagen, stora förändring och om stöd.

Avsnitt 3 – Emma Schött

Gäst i det tredje avsnittet är stroke -och hjärnskadevägledare, Emma Schött. I detta avsnitt berättar Emma bland annat om vad en stroke -och hjärnskadevägledare gör, hur man gör för att ta kontakt, och ger exempel på vanliga frågor som hon får.

Hemsida, stroke -och hjärnskadevägledare

För frågor och synpunkter om podcasten, maila oss på:

info@hjarnatillsammans.se

X