Nyhet

Nu öppnar vi upp våra webbutbildningar

Bättre och mer tillgänglig kunskap är ett viktigt sätt att stärka stödet till personer med förvärvad hjärnskada. Därför är vi glada att nu kunna öppna upp vår webbaserade lärplattform, ”Hjärna Tillsammans Utbildning”, för alla. Idag finns här två utbildningar; Kommunikationsstöd och Rehabiliterande förhållningssätt. Utbildningarna är gratis och kan nås via dator, surfplatta och mobiltelefon.

OBS: Just nu har vi tekniska problem med mobilläget på lärplattformen, därför går det inte att göra utbildningarna via mobiltelefonen. Vi ber om ursäkt för detta och jobbar på att lösa problemet. Det går fortsatt bra att göra utbildningarna via datorn.

Utbildningarna vänder sig till personer med förvärvad hjärnskada, deras anhöriga, hälso- och vårdpersonal och alla andra som är intresserade av att lära sig mer om ämnet. Utbildningarna är gratis och öppna för alla. Allt du behöver göra är att skapa ett konto på lärplattformen, sedan hittar du de olika utbildningarna i kurskatalogen.

Klicka här för att komma till lärplattformen – Hjärna Tillsammans Utbildning

Om utbildningarna

– Kommunikationsstöd: Utbildningen vänder sig till dig som i olika sammanhang möter personer med nedsatt kommunikationsförmåga efter exempelvis en stroke eller olycka. Utbildningen ger tips på hur du med enkla medel kan göra förändringar som underlättar kommunikationen. Den ger även en allmän orientering om kommunikationssvårigheter.

– Rehabiliterande förhållningssätt: Utbildningen vänder sig till dig som i olika sammanhang möter personer med dolda funktionsnedsättningar efter en förvärvad hjärnskada. Du får lära dig hur du kan medverka till att en person kan få ökad kontroll och delaktighet i sin vardag efter en förvärvad hjärnskada. Utbildningen är även lämpad för anhöriga.

”Hjärna Tillsammans Utbildning” byggs successivt ut med fler kursmoduler och utbildningar.

Mer information om utbildningar och lärplattform

Har du frågor? Kontakta oss på: Info@hjarnatillsammans.se

Film om Hjärna Tillsammans utbildningar