Rehab och kontakt med andra i liknande situation?

Denna Hjärn-Fråga handlar om var man kan hitta mer information om rehabilitering samt möjligheten att träffa och prata med personer med egen erfarenhet av en förvärvad hjärnskada. Svaret på frågan kommer från oss på Hjärna Tillsammans.

Fråga:

Hej!!

Nu kommer 2 frågor! Jag undrar vart jag kan hitta mer information om ställen där det bedrivs rehabilitering? Jag måste få veta var jag kan hitta en plats där jag kan få rehabilitering som passar mig, hur jag gör för att få komma dit och hur jag bokar en plats. Jag skulle också vilja få kontakt med andra personer med en hjärnskada. Finns det grupper där jag kan gå med? Tack på förhand!

Svar:

Hej,

I nätverket Hjärna Tillsammans ingår det många aktörer som har rehabilitering. Här finns också föreningar med verksamheter som riktar sig till personer med en förvärvad hjärnskada. Ett bra sätt att träffa och prata med andra med liknande erfarenheter. Här på hemsidan finns alla aktörer samlade i en lista. På denna sida hittar du informationstexter om aktörerna och deras verksamheter. Du hittar även kontaktuppgifter. Kanske kan du hitta något som låter intressant här?

Hjärna Tillsammans aktörer

Gå gärna in på sidan om våra ”kamratstödjare” också. Detta är personer som alla har en egen erfarenhet av förvärvad hjärnskada och som brinner för att stötta/hjälpa andra. Mer information och kontaktuppgifter hittar du via länken nedan.

Hjärna Tillsammans kamratstödjare

Slutligen så kan vill vi också tipsa om stroke- och hjärnskadevägledaren i Stockholms Län. Stroke- och hjärnskadevägledaren tar emot förfrågningar från personer som har drabbats av stroke eller annan förvärvad hjärnskada. Även närstående kan kontakta. Vägledaren kan informera om rehabiliteringsmöjligheter eller hur man kommer i kontakt med andra i samma situation. Frågorna kan även handla om familjeliv, sysselsättning eller fritid.

Stoke- och hjärnskadevägledare hemsida

 

Har du frågor eller funderingar så är du alltid välkommen att kontakta oss på Hjärna Tillsammans!
Maila oss på: info@hjarnatillsammans.se