I november 2016 startade så kallade tisdagsträffar som i första hand  är till för dig med förvärvad hjärnskada. Varje träff har ett nytt tema, den första tisdagen i månaden. Föreläsningar varvas med prova på-aktiviteter och social samvaro.

Vid varje träff är någon av aktörerna bakom Hjärna Tillsammans värd, så du får samtidigt tillfälle att besöka olika rehab-verksamheter eller föreningar. Teman bestäms gemensamt i projektet, baserat på vad personer med förvärvad hjärnskada är intresserade av.

Några exempel på teman för tidigare tisdagsträffar är kognitiv rehabilitering, arbetsliv och yoga. Bredden av ämnen är stor.

Alla träffar presenteras här på webbplatsen. Du hittar dem alltid i kalendern. Ibland finns det också längre artiklar på webbplatsen i samma ämne som någon tisdagsträff handlar om. Ofta behöver du föranmäla dig. Men tisdagsträffarna är alltid kostnadsfria.

Tyvärr har Tisdagsträffarna fått ta en paus i och med den rådande situationen med Covid-19. Vi hoppas såklart kunna återuppta träffarna så snart som möjligt. Mer information kommer.

Yoga-träff

På tisdagsträffen hos Rehab Station Stockholm var temat yoga. Här kan du läsa om vad Lars, en av deltagarna, tyckte om träffen.

Hela artikeln

Känselträning

På tisdagsträffen hos Stora Sköndal fick deltagarna lära sig mer om en ny metod som fått namnet “Sense”, som används vid känselträning.

Hela artikeln

X