Motivation?

Mathilda Cederlund fick en stroke när hon var 26 år gammal. Idag jobbar hon på Afasiföreningen i Stockholm som lärare i svenska, engelska och matematik. Mathilda är även en av Hjärna Tillsammans kamratstödjare.

Hej Mathilda!

Många av oss upplever att det ibland kan vara svårt att finna motivation till alla de delar som ska hinnas med i vardagen. Utan motivation kan det lätt bli så att vi prioriterar bort de saker som är viktiga för att vi ska må bra, till exempel matlagning och träning. Det blir lätt så att vi hamnar i en ond cirkel. Hur gör du för att hitta motivation i vardagen?

Mathilda svarar:

För mig är det viktigt att komma ut så ofta som möjligt. Att gå en promenad, ta en kopp kaffe med en vän eller att bara sätta sig på en bänk i parken och andas frisk luft. Det spelar inte så stor roll vad man gör. Det viktigaste är att man kommer utanför dörren och aktiverar sig på något sätt. Någon liten aktivitet varje dag! Frisk luft och byte av miljö hjälper mig att fylla på energin och gör så att jag lättare kan motivera mig själv till att ta itu med alla ”måsten” i vardagen.

Mathilda Cederlund är en av Hjärna Tillsammans kamratstödjare.

Läs mer här >>