Vinterveckorna

Dags för julafton! Följ med från julaftonsmorgon till mellandagarna.

Vaknade tidigt på julaftonsmorgon, tände adventsljusstaken. Vi dukade fram frukosten och det var skinksmörgåsar och risgrynsgröt som gällde. Det är fint att få skapa sina egna traditioner, med nära och kära, som att man får tjuvsmaka julskinkan innan man sätter den på julbordet.

 

Till tre fikat blev det pepparkakorkakor lussebullar och glögg. Och så delade vi ut julklappar och det visade sig vara en riktig favorit. Nya bok-klappar som ska läsas, hemmagjorda kuddfodral som noga ska inspekteras. Ett Recept på en lyckad julafton. Jag älskar det.

Sen gjorde vi oss fina och förberedde oss till en sen lunch/middag, perfekt lösning att ha både lunch och middag tillsammans! Och när middagstiden väl kommer är man ganska nöjd med att bara äta någonting litet, typ risgrynsgröt eller någon efterrätt.

Resten av kvällen satt vi och åt pepparkakor, julgodis och drack julmust. Och med tända ljus i varje vrå och ett sent samtal vid vardagsrumsbordet tog plats innan vi allesammans stupade i säng av trötthet.

Vilken underbar julafton!

Nej, julen för mig har varat i flera dagar. På det sättet blir julens magi och julafton lite längre, julafton är lika underbar som juldagen och annandagen. Och mellandagarna är sagolika, när man går omkring i pyjamas, läser böcker och tittar på TV! Våra mellandagar har förflutit sig på ett underbart rofylld och avkopplande, sätt.

NYÅR


Trygg, glad, energifull och lycklig som jag faktiskt varit detta år. Drömmar har slagit in, jag har fått nya otroliga vänner, lärt mig massor och levt vissa dagar som om det inte fanns någon morgondag.

Jag har fått med mig många bra minnen från 2024.

Innan årets nyårsafton var vi lite kluvna. Vad ville vi äta? Göra? Vad är egentligen nyår för oss? Vi firar nyår hemma, också i år är det föräldrarna och jag, ”de tre musketörerna”. Det passar oss bra eftersom jag inte orkar vara uppe på sena middagar och fester.

På baksidan har vi en park, och alla nyårsfirande går dit och smäller av sina nyårsfyrverkerier. Det hade börjat snöa ordentligt, men eftersom vi kunde sitta inne och njuta så gjorde det ingenting!

Till nyår vill man äta festlig mat, att äta gott är ju den största delen av nyårsfirandet och kvällens 3 rätters middag var jättegod! Bordet dukades under middagen och här fanns inga måsten eller krav, bara att man skulle ha trevligt.

Känner mig tacksam, inspirerad och uppfylld.

Hoppas ni har haft en skön julledighet!

Önskar er alla en fin januarimånad! Ta hand om er. Så hörs vi snart igen!

Skrivet av Fernanda