HjärnaTillsammans – blev det som du tänkt dig?

Lena Ringstedt sitter som ordförande för Afasiföreningen för Stockholms Län. Hon är också ordförande och en av grundarna för nätverket Hjärna Tillsammans.

Hej Lena!

Varför startade ni Hjärna Tillsammans? Nu när vi varit igång några år, blev det som du tänkt dig från början?

Lena svarar:

Vi som startade projektet Hjärna tillsammans såg vad som hände när man kommer hem efter en stroke eller hjärnskada.  Av alla dem som får en skada är det många som får stora svårigheter att klara vardagen och man tappar sitt sociala nätverk. Hur skulle vi kunna skapa ett nät med så täta maskor att ingen ramlar igenom? Vi ville nå fram till så många som möjligt så att dem ska kunna finna det sociala nätverk som vi alla behöver behöver för att kunna leva ett så bra liv som möjligt även om man har fått en skada. Och att alla ska kunna få det stöd som man behöver. Nu har hjärna tillsammans arbetat i nästan 5 år och jag tänker att vi är på god väg. 

Jag känner mig ganska nöjd med vad vi åstadkommit. Det finns fortfarande många personer som vi inte når och det behöver vi fortsätta att arbeta med. Det finns mer att utveckla och vårt nätverk kommer att behövas i framtiden.  

Här kan du läsa ett reportage där initiativtagarna till Hjärna Tillsammans reflekterar över nätverkets tre första år >>