Söndag till söndag, i sommarsolen

Hej allesammans! 
Hoppas att ni har det bra och njuter utav sommaren! Nu tar snart bloggen lite sommarlov men innan dess kommer här en liten uppdatering på vad jag (Fernanda) har fyllt de senaste soldagarna med.

Engelskagruppen som jag går i, har som tradition att efter varje termin gå till ”Tudor Arms”. Så Michael, Kenneth, Per, Sven och jag (vi saknade dock Revadee och Mathilda) gick till Puben och åt middag, pratade engelska och hade hur trevligt som helst. Vi har ju gått i sååå många år på engelskan och blivit vänner, så det var bara kul att avsluta terminen på Tudor Arms och fira att vi har klarat oss ytterligare en termin till.

 

Terminsavslutning för engelskagruppen!

 

Idag har det varit en väldigt varm söndag efter en vår som först var kall och inte verkade vilja komma igång för att sedan plötsligt explodera i sommar. Ända sedan första maj har det varit som sommar ute, och den första dagen i den ”officiella sommarmånaden” har det varit ännu mer sommar.

Med våren, försommaren och ljuset kom energin. Jag, som ofta är driven och har ganska mycket på gång, har inte direkt saktat ner. Jag har träffat läkare av alla möjliga slag, vart och tränat, träffat vänner, odlat och lite annat.

Ljuset och sommaren ger energi till aktivitet och träning

 

Nu är jag på mitt lantställe som ligger i Mälaren. På den här pytte lilla ön som är ca. 1 kilometer lång och 250 meter bred, så är det här ett av mina ställen som jag kallar paradis.

Vi har haft sommarstället sen jag var 12 år! Och jag har alltid älskat att vara här, det är som om jag finner lugn och ro.

Här vill jag bjuda på inspiration och en stunds avkoppling. Kika runt och inspireras av livet vid Mälaren och vad jag hittar på om dagarna. Att skriva om sitt liv innebär ju att man berättar vad man gör och hur man tänker.

Finns det ens något vackrare än juninätter? Jag är absolut hopplös denna tid på året och jag sover inte lika mycket… men sova, kan vi göra till hösten igen!

 

Små fina stunder som i efterhand känns så mycket större än i själva ögonblicket: kvällssol under en sen promenad, utomhusfrukost, eller att bli inspirerad av en grönskande sommargrönska.

Just nu upplever jag också att jag inte har så många ”måsten”, efter alla läkarbesök. Det finns inget på min agenda som jag verkligen måste göra.

Man måste passa på att njuta av livet när man har 0 måsten, passa på att skämma bort sig själv och göra saker för en själv. Sådant man mår bra av.
 

När jag började denna trädgårdssäsong så hade jag en plan! Jag jobbade på med odlingen… smådonade helt enkelt. Dagliga bestyren med att fixa i trädgården… Inte en tråkig stund denna tid, som sagt… och det är bara en liten bråkdel av alla ställen jag skulle vilja hinna med här, men så stukade jag foten och allt blev KAOS, jag hade så ont. Och att jag inte såg den där dumma stenen! Jag föll raklång ner på gräset (som tur är så fanns det inga stenar eller annat jag kunde göra skadan ännu värre). Jag kunde inte göra lika mycket som jag hade lovat mig själv!

Låt oss istället fokusera på det positiva just nu. Det finns alltid saker som kan förgylla dagen, fastän de är små. Jag har nu listat ett par saker som förgyllt min vardag under de senaste dagarna:

 
  • Njuta av junidagar
  • Vara ute och spatsera
  • Plantera
  • Påta i trädgården
  • Hjälpa pappa med badrumsrenoveringen (det jag kan)

Badrummet
Den må se liten och gullig ut toaletten, men den har krävt ett antal svettdroppar och blåmärken. Men oj vad det har varit en utmaning att renovera på så liten yta. En yta som man dessutom är i behov av princip varje dag. Väldigt liten yta och lång torktid på färg, behöver jag säga mer än så? Och det är inte klart ännu. Men den kommer att bli väldigt fint när den väl blir klar.

Älskade veranda
Jag älskar de här dagarna när man får gå hemma och skrota och göra allt i sin egen takt. Jag började dagen med att provsitta på verandan. Mamma och jag pyntar alltid verandan så fort vi kommer ut till sommarstället, tar fram möbler, ställer ut blommor och dekorerar så det står härliga till.

Jag vet inte hur många timmar vi spenderar på verandan, men det är otaliga. Det är så rofyllt att sitta där bland alla växter med en kopp te och bara njuta. Ofta äter vi lunch där. Alla i familjen trivs därute.

Jag känner hur energin fylls på i hela kroppen, och lusten att fixa och dona med nya projekt ökar för varje vecka.

Lagom som vi vant oss vid det varma fina vädret och vi går in i sommarmånaden juni, då vänder vädret. Men är det något vi här uppe i Norden vet, så är det att det inte går inte att lita på vädret.

Jag har inte direkt några planer förutom att vara på sommarstället. Och sen åker jag till Gotland några dagar i slutet på juli.

Det jag vill göra, är att sova tills jag vaknar, inte stressa igång dagen, utan ta dagen som den kommer. Träffa familj och vänner. Att jag har gjort mitt absolut bästa för att jag ska kunna ägna mig åt det jag älskar allra mest.

En vacker solnedgång vid denna vackra destinationshamn i stugan vid vattnet!

 

Slutligen vill vi, jag och Mathilda, önska er en riktigt skön sommar! Vi hörs i höst igen.

Skrivet av Fernanda