AVOKADO, CHOKLADOLLAR OCH LITE ANNAT…

Har kommit hem från Malaga och packat upp väskorna. Nu är det bara att försöka få allt på sin plats och försöka få det mysigt och hemtrevligt. Jag är på god väg!

När jag vaknade i Stockholm området var det -1 och snöigt… och i Malaga var det +27, 28 graders skillnad! Så det var bara att hoppa i vinterkläderna igen och lämna shortsen och linnet som jag har haft på mig de sista veckorna i Spanien.

Klicka på pilarna i bilden för att se kontrasten i vädret mellan Spanien och Sverige. ’

 

Från våran trädgård i Malaga plockade vi Avokado som växer där, och ni kan ju se vad jag snöat in mig på nu, Avokado. Och jag har nu hittat kärleken till avokado smörgåsar igen. Och självklart ska det också vara rågbröd.

Här kommer en liten veckosammanfattning från förra veckan. Om jag skulle sammanfatta veckan så skulle jag nog säga att det var en riktigt bra vecka. Det ger er en liten inblick i min vardag helt enkelt. Det var en någotsånär lugn vecka, jag gick och tränade med Mathilda hos våran underbara fysioterapeut på Östermalm.

Jag var på Afasiföreningen Eken, och hade både läsgrupp och avancerad engelska.
Sen har jag gjort min första tolkning, från Svenska till Spanska, åt ett nybesök på Afasiföreningen, jag tycker att det var kul och hoppas att det blir flera tolkningar!

Under helgen drack jag en hel del kaffe och ägnade dagarna åt ”to do” listan, som man har massor att göra! Och så träffades jag och Mathilda hemma hos henne och vi gjorde chokladbollar med William.

William älskar att göra chokladbollar – både att äta och tillverka, men köket ser ut som ett bombnedslag efteråt, Feng shui tenderar att lysa med sin frånvaro när barnen är med och bakar. Och ifall det ens blir några kvar, efter William har mumsat i sig alla som finns, tills näst kommande dag, vill säga, så har Mathilda och jag för säkerhets skull gömt undan en liten låda som jag, Mathilda och Jörgen ska kalasa på ikväll när William har lagt sig.

Jag tror att det är och förblir barndomens bakverk nummer ett. Chokladbollar är superenkla och snabba att göra och de innehåller ingredienser som vi oftast redan har hemma i kyl och skafferi.

Choklad, choklad och choklad – Godaste, smarrigaste chokladbollarna! Chokladbollar, havrebollar, kokosbollar, ja kärt barn har många namn

Det var vackra morgnar med strålande sol och jag njöt verkligen av det ljuvliga vädret och att man känner att det är vår i luften, ja man bockar och bugar för varje litet vårtecken!

Jag känner ofta att när jag har gått på kurser och tränat flera dagar i rad och varit väldigt social, så ser jag framemot att spendera någon dag ensam, då njuter jag av mitt eget sällskap. Och det var precis vad jag behövde, att njuta av att få rå om mig själv!

 
 
Förra veckans toppbetyg:
 
  • att solen lyste nästan varje dag,
  • att det var många lediga dagar,
  • att jag har ätit gott,
  • och sovit mycket!

Dessa dagar kommer jag leva länge på!

Att ta upp det här med vardagspusslet och hur man gör för att alla timmar ska räcka till och det man vill hinna med i vardagen. Det är inte alltid så himla lätt, men det enda som faktiskt underlättar för mig, är planering och kunna tänka några dagar framåt.

Jag har, och kommer nog alltid att vara, en person som gillar att ha en plan och ha en aning över hur morgondagen kommer se ut. Det gör mig både mer motiverad men även lugn i att veta vad som väntar.

Se till att ha något i ditt liv som gör varje dag till det bättre!

Tills vi ses igen, Fernanda och Mathilda…

Skrivet av Fernanda