HjärnaMåBra

Publicerat: okt 11, 2022

Oktober 2022

 

Hej aktörer!

Här kommer en uppdatering från projektet HjärnaMåBra:

Nystart för tisdagsträffar

Efter en lång pandemipaus är det glädjande att vi nu äntligen kan starta upp HjärnaTillsammans tisdagsträffar igen! Två träffar är spikade under hösten 2022:

  • 1 november – Afasiföreningen, föreläsning med Åsa Ager, stroke -och hjärnskadevägledare. Flyer här
  • 6 december – Hjärnkraft Stockholm – Prova på RGM (Ronnie Gardner metoden). Flyer: kommer snart.

hemsidan och på vår Facebook-sida hittar ni digital information. Hjälp till att sprida informationen så vi får många deltagare på tisdagsträffarna!

Precis som innan arrangeras träffarna den första tisdagen i varje månad. Föreläsningar varvas med prova på-aktiviteter och social samvaro. Vid varje träff är någon av aktörerna bakom HjärnaTillsammans värd. Då vi fått höra att det är många deltagare som tycker det är svårt med nya lokaler för varje träff har nätverket beslutat att, så ofta som möjligt, hålla till i samma lokal. Afasiföreningen har erbjudit att vi får låna deras lokaler för tisdagsträffar.

Tisdagsträffarna för våren 2023 måste fyllas på med aktörer och teman. Vi kommer att skicka ut en “anmälningslista” till er aktörer där ni kan anmäla vilket datum ni vill hålla i en tisdagsträff.

Lärplattformen

Tillsammans med nyhetsbrevet i september skickade vi ut information om lärplattformen till alla aktörer. Utbildningarna är öppna för alla aktörer i nätverket. Hjälp oss med att sprida informationen inom er organisation så att fler går in och gör utbildningarna.

Direktlänk till lärplattform:
www.hjarnatillsammans.se/larplattform

OBS:  Just nu kan man inte göra utbildningarna på mobiltelefon eller platta. Vi jobbar vidare med mobilanpassningen.

Nya info-kort

Vi har tagit fram nya informationskort med uppdaterad information om projektet HjärnaMåBra. Vi kommer att skicka ut korten till er aktörer. Dela gärna ut korten till kollegor och besökare.

Kalender

Kalendern ligger nu uppe på hemsidan. Kom ihåg att skicka information till oss när ni har något på gång, så att vi kan sprida informationen till besökarna på hjarnatillsamman.se.

 

 

 

Övrigt inom HjärnaMåBra

  • Gruppen som arbetar med sektionen “Stödfunktioner” i faktabanken har haft flera möten. Nu har journalist Susanne kopplats in för att se över befintliga texter och arbeta med nytt innehåll.
  • Vi arbetar vidare med mobilversionen av lärplattformen och hoppas att det snart är klart.

 

Nyhet som PDF

Allt gott,
HjärnaTillsammans, HjärnaMåBra

info@hjarnatillsammans.se