HjärnaMåBra

Publicerat: nov 23, 2022

November 2022

Hej aktörer!
Här kommer en uppdatering från projektet HjärnaMåBra.

Lyckad tisdagsträff 1 november

Nu har vi äntligen kommit igång med våra tisdagsträffar igen, efter ett långt pandemiuppehåll. Den 1 november föreläste Åsa Ager, Stroke- och Hjärnskadevägledare om rehabiliteringsprocessen och sin roll. Träffen hölls tillsammans med Afasiföreningen och ca 25 personer kom. Det blev en mycket lyckad kväll med många frågor och intressanta diskussioner.

Nästa tisdagsträff 6 december

Nästa tisdagsträff är den 6 december. Då är det Hjärnkraft Stockholm som håller i tisdagsträffen (på Sabbatsbergsvägen 6) och då ska vi få prova på RGM (Ronnie Gardner metoden) – en träningsmetod för både kroppen och huvudet som passar alla. Jättespännande!
Bifogat finns en flyer för tisdagsträffen den 6 december. Flyer här

Hjälp till att sprida informationen så vi får många deltagare på tisdagsträffarna!

Tisdagsträffar 2023

Tisdagsträffarna för 2023 måste fyllas på med aktörer och teman. Vi har skickat ut en “doodle” (en anmälningslista) till er aktörer där ni kan anmäla vilket datum ni vill hålla i en tisdagsträff. In och anmäl er på nedanstående länk genom att kryssa i datum då ni kan, samt ange namn och organisation:
https://doodle.com/meeting/participate/id/dwVpLrMb

Tänk på att temat för er tisdagträff ska passa inom projektet HjärnaMåBra.
Läs mer här: https://hjarnatillsammans.se/vi-gor/hjarna-ma-bra/

Arbete med ny sektion på hemsidan: “Levnadsvanor/jag kan”

Ett första initialt möte hölls i början av november för att inventera vad vi redan har producerat som passar på denna sektion och vad en framtida struktur bör innehålla. Gruppen arbetar nu fram ett första utkast för en struktur till den nya sektionen och kommer sedan gå ut med en förfrågan om deltagare till en arbetsgrupp som kan arbeta med innehållet till denna sektion.

Uppdatering från Stödfunktionsgruppen

Gruppen som jobbar med rubriken stödfunktioner på hemsidan har gjort klart ett förslag för hur denna rubrik ska se ut framöver. Journalist Susanne har kopplats in för att skriva nya texter och hemsidan kommer uppdateras successivt. Håll utkik under faktabanken!

Reportage med kuratorer på Hjärnskadecenter

Har ni sett vårt senaste reportage på hjarnatillsammans.se?
Journalisten Susanne har gjort en jättebra intervju med två kuratorer på Hjärnskadecenter och hur de kan stötta anhöriga.

Ni kan läsa reportaget här: https://hjarnatillsammans.se/faktabank/livet-efter-skada-2/psykosociala-svarigheter-2/hjarnskadecenter-ger-anhoriga-stod/

Nyhet som PDF

Allt gott,
HjärnaTillsammans, HjärnaMåBra

info@hjarnatillsammans.se