För dig som är närstående arrangerar Hjärna Tillsammans speciella träffar. Det kan till exempel vara föreläsningar eller samtal. Träffarna är kostnadsfria.

När man är närstående kan det vara väldigt värdefullt att få möta andra i liknande situation och ta del av deras erfarenhet och kunskap. Det är vad Hjärna Tillsammans närståendeträffar är till för. Till närståendeträffarna är också du välkommen som är personal och i arbetet möter närstående till personer med förvärvad hjärnskada.

Hjärna Tillsammans vill utöka med fler träffar för närstående. För att de ska bli så innehållsrika och intressanta som möjligt behöver vi hjälp av närstående som vill vara lite extra delaktiga i det arbetet. Har du erfarenhet som närstående, och vill vara med i gruppen som planerar närståendeträffar? Eller känner du någon med sådan erfarenhet som kan vara intresserad? Hör då av dig till info@hjarnatillsammans.se eller via kontaktformuläret längst ned på sidan.

Varje närståendeträff som är på gång kommer att presenteras här på webbplatsen.

Tyvärr så har vi nu paus för närståendeträffarna, i och med den rådande situationen med Covid-19. Vi hoppas såklart kunna återuppta träffarna så snart som möjligt. Mer information kommer.

HjärnaTillsammans podcast

Nu när vi har svårt att träffas fysiskt så vill vi tipsa dig om vår podcast. Här finns det samtal som kan vara intressanta för dig som letar efter information för närstående.

HjärnaTillsammans podcast

Försäkringskassan

På närståendeträffen om stöd och resurser fick vi bland annat lyssna till en handläggare från Försäkringskassan som berättade om framtida förändringar.

 Hela artikeln

Kaplan Lars Björklund

Närståendeträff med Kaplan Lars Björklund, som berättar om hur du som anhörig ska göra för att orkar med att vara ett bra stöd.

Hela artikeln