Nyhet

Tisdagsträffar 2019

 

Första tisdagen i månaden arrangerar Hjärna Tillsammans en träff främst för dig med förvärvad hjärnskada. Varje träff har ett nytt ämne. Hjärna Tillsammans aktörer turas om att vara värd. Lokalen är därför olika varje gång.

Hittills har vi haft tre tillfällen under 2019. Ett i mars, april och i maj. Den första arrangerades tillsammans med Afasiföreningen och hade temat ”nyheter om afasi”. På denna träff fick vi lyssna till Monica Blom Johansson som är logoped och forskar om afasi vid Uppsala universitet. Monica talade om de nya nationella riktlinjerna för stroke, samtalstekniker, intensiv behandling, med mera. Föreläsningen pågick under cirka en timme och efter det så blev det fika, samt en stund för frågor och diskussion.

 

Cirka 25 deltagare var med under tisdagsträffen på Afasiföreningen.

Tisdagsträff nummer två för terminen anordnades ute på Rehab Station Stockholm. Tempot höjdes något då vi under denna eftermiddag fick testa på att dansa salsa. Deltagarna samlades i sporthallen och genomförde, tillsammans med dagens instruktör, rörelser och steg till salsamusiken. Rörelser och träning var anpassade för att passa alla och kunde utföras både ståendes och sittandes. Efter utfört träningspass så blev det fika och en möjlighet för deltagarna att prata om rehabilitering och träning med personalen på Rehab Station.

 

Deltagarna på tisdagsträff nummer två fick testa på salsa.

Tisdagsträff nummer tre anordnades den 7 maj, på Hjärnskadecenter, Habilitering & Hälsa. Tema för denna kväll var: “allas rätt att kommunicera”. Föreläsarna för kvällen kom från Hjärnskadecenter och från taltjänst. För publiken på plats berättade föreläsarna bland annat om kommunikativt stöd, alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) och om Taltjänst.

Deltagare och föreläsare på tisdagsträff nummer tre.

Klicka här för mer information kring kommande tisdagsträffar.

Tisdagsträffarna är alltid kostnadsfria och alla är välkomna! 

X