Nyhet

Huvudsakens vardagstips!

Hjärna Tillsammans bloggrupp kallar sig för Huvudsaken. De gör aktiviteter tillsammans och berättar om det i inlägg, gärna sådana man kanske drar sig för att prova på egen hand. Samtidigt delar de med sig av sina personliga erfarenheter av att handskas med de utmaningar en förvärvad hjärnskada medför i vardagen.

För att på bästa sätt kunna dela med sig av erfarenheter och tips, så införskaffade bloggruppen en videokamera. Här nedan kan du se exempel på Huvudsakens ”vardagstips”. Några knep och övningar för att inkludera träning i vardagen.

Klicka bara på play för att se filmerna. 

”Har ni lekt den där leken Inte nudda streck? När man går på sådana där stenplattor och ska gå från den ena plattan till den andra utan att nudda mellanrummet med foten. Det är nämligen en alldeles utmärkt vardags-gå-träning.”

 

”En klassiker som är värd att nämna om och om igen. Få igång benträningen till vardags genom trappan istället för hissen. Även om det tar lite eller mycket längre tid. Glöm inte hålla i ledstången bara!”

 

”Vem har sagt att städning behöver vara tråkigt? Städning är faktiskt ett bra tips från oss. Tag två trasor i handen och börja putsa! det blir skinande rent och du får din vardagsträning gjord. Antingen ta stöd av bordet eller bänken med den fungerande armen och pusta med den skadade, eller om det går använda båda.”