Nyhet

Podcast om förvärvad hjärnskada

 

Funka olika är en podcast från Habilitering & Hälsa. I denna podcast får vi lyssna på samtal om allt från diagnoser och behandlingar, till relationer och hälsa. Podcasten vänder sig framförallt till dig som har en funktionsnedsättning och dina närstående.

Nu släpper Funka olika en serie på tre program där de pratar om förvärvad hjärnskada, dess konsekvenser och vilket stöd som går att få. Alla program finns att lyssna till på deras hemsida.

I seriens första program får vi lyssna till Berit Burström och Marie-Louise Kunkel från Hjärnskadecenter, som berättar hur en hjärnskada påverkar de som drabbas och vad det finns för stöd att få. Programledaren, som leder samtalet, heter Susann Smedberg.

Du hittar första avsnittet här>>

I det andra programmet får vi lyssna till Tomas och Carina Lundberg. Tomas drabbades av en stroke för tio år sedan. Han var då 46 år, mitt i livet med två små barn. Hur ser hans liv ut idag och på vilket sätt har Carinas tillvaro förändrats? Berit Burström, arbetsterapeut, berättar vad det finns för stöd att få.

Du hittar programmet här>>

I seriens tredje program pratar de om att vara barn och leva med en hjärnskada. Vi får lyssna till Alva Strid, som var sex år när hon diagnostiserades med hjärntumör. Hon är idag 17 år och gästar tillsammans med sin mamma, Maria Strid, studion. Hur har Alvas liv påverkats av hjärnskadan och hur är det att vara närstående när ens barn blir svårt sjuk?

Du hittar programmet här>>

Programmen är cirka 30 minuter långa och går att pausa.

Vill du lyssna på tidigare program från Funka olika, så hittar du dem här >>

Trevlig lyssning!