På Stora Sköndal baseras rehabiliteringen på vad som motiverar dig och din utveckling bäst. Fysisk träning – som sjukgymnastik, yoga och Qi gong – kan kombineras med andra träningstekniker och metoder i bland annat läderverkstaden, snickeriet och datorbaserad träning.

Stiftelsen Stora Sköndal driver Neurologiska rehabiliteringskliniken, där personer som nyligen fått en stroke eller hjärnskada, kan få rehabilitering av ett helt team specialiserat på neurologi: läkare, sjuksköterska, undersköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut, logoped och kurator.

Målet med rehabiliteringen är att du ska återfå så stor självständighet och bra livskvalitet som möjligt. Vi lägger stor vikt vid att ordna för en trygg hemgång och att slussa vidare från inneliggande rehabilitering till rätt fortsatt rehab när det behövs.

Kliniken ligger i vacker parkmiljö och intill finns promenadstråk längs vattnet, badplats, utomhuspool, boulebana, utomhusgym och terapiträdgård med växthus.

Våra olika rehabiliteringsprogram

 

Heldygnsrehabilitering

Inneliggande rehabilitering efter vård på akutsjukhus, som ordnar alla kontakter. Det läggs stor vikt vid att ordna en trygg hemgång och att slussa vidare till rätt fortsatt rehabilitering.

Planerad neurologisk rehabilitering

För dig som bor hemma men behöver en intensivare rehabiliteringsperiod för att utveckla din kognitiva eller motoriska förmåga. Det krävs en särskild remiss för planerad rehabilitering från din husläkare, som skickas till landstinget för beviljande. Blir du beviljad rehab, väljer du mellan inneliggande heldygnsrehab 19 dagar eller dagrehab 15 eller 25 dagar.

Inom dagrehabiliteringen finns också några specialinriktningar:

  • Kognitiv rehabilitering
  • Synrehabilitering om du till exempel har synfältsbortfall eller dubbelseende.
  • Modifierad Ci terapi för att träna upp funktionen i svag arm/hand.
  • Spasticitetsbehandling med Botulinumtoxin

Logopedmottagningen

Finns för dig med problem med språk, tal, röst och svårigheter att svälja. För att komma hit behövs remiss från logoped eller läkare.

Fysioterapimottagningen

Erbjuder olika former av sjukgymnastik. Du kan träna individuellt eller i grupp, till exempel Qi gong, balansträning eller avspänning. På mottagningen finns gym, liftar, tipp, barr för gångträning, wii-spel och mycket annat.

Hit behövs ingen remiss – det är bara att ringa och boka tid.

Verksamheten har avtal med Stockholms läns landsting och omfattas av landstingets regler om kostnader.

Kontakt och mer information

Neurologiska rehabiliteringskliniken
Efraim Dahlins väg 5
128 64 Sköndal
Telefon: 08 – 400 292 90 (heldygnsrehabilitering)
08 – 400 291 39 (dagrehabilitering)
08 – 400 29 131 (logopedmottagningen)
08 – 400 29 271 (fysioterapimottagningen)
E-post: webneurologen@storaskondal.se
(heldygn, dagrehab och logoped)
fysioterapimottagningen@storaskondal.se

Till Stora Sköndals webbplats