På Mälargården bedriver vi planerad specialiserad rehabilitering, i dagvård och i veckovård måndag till fredag (slutenvård) för vuxna patienter med neurologisk sjukdom/skada.

Vi har hjälpt många att förändra sin livssituation till det bättre. Hos oss får du möjlighet att förbättra din fysik och lära dig mer om hälsa, träning och din diagnos. Du vistas i en vacker miljö och hämtar inre styrka från samtal med likasinnade. Samtidigt ser våra kockar till att du erbjuds en välsmakande och hälsosam kost.

På Mälargården får du en aktiv rehabilitering och vi lägger stor vikt vid ett personligt bemötande. Vi arbetar efter vetenskapliga metoder som dels bidrar till att stärka individens hälsa, dels förebygger eventuella skador och sjukdomar. Samtliga rehabiliteringsprogram är individuellt anpassade och utgår från en kartläggning där vi skapar oss en helhetsbild av din nuvarande status, din diagnos och hur den påverkar dig, begränsningar och möjligheter – och vilka mål du har.

På Mälargården kommer du att stöttas av ett motiverat rehabteam, som frikostigt delar med sig av kunskap, omsorg och goda råd. Resten är upp till dig.

Våra lokaler är anpassade för både kropp och själ. Du finner inbjudande promenadstigar i naturskön miljö, varmvattenbassäng, gym, bastu och boende i enkelrum med egen dusch/wc. Vår anläggning är skapad för att passa rehabiliteringsgäster, allt för att det ska vara lätt att trivas.

Tillgängligheten står i fokus på Mälargården och våra lokaler är anpassade och byggda för att bedriva rehabilitering. Träningslokal och gym ligger ljust belägna i direkt anslutning till skog och grönytor. Vår varmvattenbassäng håller en temperatur om 32–34 °C, vilket ger ökade möjligheter till fysisk träning. Här finns också tillgång till bastu.

Samtliga lokaler är allergisanerade och rökfria. Alla våra rum är enkelrum med dusch och toalett. Det finns dubbelrum att tillgå för de gäster som så önskar. I alla rum och lokaler har du också tillgång till gratis Wi-Fi.

All rehabilitering kräver remiss från specialist eller husläkare. Kostnaderna följer landstingets taxa och högkostnadskort gäller.

Besöksadress

Hertigvägen 5, 193 31 Sigtuna

Kontakt och mer information

Telefon: 08 – 594 936 30

E-post: info@malargarden.se

Hemsida