På Afasi­center kan du ta del av en berikande samvaro, mitt i centrala Stockholm. I en charmig miljö bjuds på både kurser, information, soppluncher, pubkvällar och många andra stimulerande aktiviteter.

Afasiföreningen är en ideell förening som vänder sig till personer med afasi, men även anhöriga och alla andra som vill stödja verksamheten.

Mötesplatsen är Afasi­center, som föreningen driver, invid en parkliknande trädgård i äldsta delen av Sabbatsberg, Vasastan.

Föreningen erbjuder ett varierat utbud av studiecirklar för personer med afasi i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Det finns cirklar med olika inriktning t ex språklig stimulans, engelska, matematik, matlagning, sång och musik, teckna och måla. I datorsalen kan du med afasi få språkträning med dator.

En viktig del av föreningens verksamhet är regelbundna sociala aktiviteter som filmvisningar, pubkvällar, soppluncher, caféer, grillaftnar och bussresor.

För närstående finns en anhöriggrupp som träffas en gång i månaden, utbildning i samtalsteknik och föreläsningar.

Afasiföreningen ger också information och utbildning för vårdpersonal och andra yrkesgrupper som kommer i kontakt med personer med afasi.

Genom samverkan och uppvaktning av beslutsfattare försöker föreningen påverka olika instanser i samhället att bli afasi­vänligare.

Du behöver ingen remiss för att komma hit. Alla är välkomna!

Är du intresserad? Kom på besök och ta en fika med personalen, som kan berätta mer om verksamheten och visa lokalerna.

De flesta hittar hit genom sin logoped, som ofta följer med på första besöket. Genom en årlig medlemsavgift blir du medlem.

Kostnaderna för aktiviteterna är subventionerade för medlemmar.

Besöksadress

Sabbatsbersvägen 6, Vasastan

Kontakt och mer information

Telefon: 08-­720 44 80

E­post: afasi@afasicenter.se

Hemsida