Nyhet

Föreläsningsdag med Hjärnkraft

 

Den 3 februari 2020 arrangerar Hjärnkraft en föreläsningsdag om rehabilitering efter förvärvad hjärnskada.

 

Under dagen föreläser Sofie Wennberg som sedan 2008 har en förvärvad hjärnskada efter en taekwondo-olycka. Dessutom medverkar Per Hamid Ghatan samt Emma Bergendahl och Malin Bauer.

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med personer med förvärvad hjärnskada, eller vill veta mer om hjärnskador, till exempel personlig assistent, biståndsbedömare, personal i gruppboenden eller annan vård och omsorg, skolpersonal, anhörigkonsulenter, politiker och beslutsfattare, brukarorganisationer, personer med egen skada, närstående och andra intresserade.

 

Föreläsare

Sofie Wennberg

Sofie Wennberg drabbades 2008 av en traumatisk hjärnskada. Hon fick avbryta sin läkarutbildning och hela livet ändrades. Efter många års rehabilitering ser livet inte ut som hon hade tänkt men Sofie har hittat ett ”nytt bra”.

Föreläser om: Sofie Wennberg beskriver sin resa. Hur det hela började, vilken hjälp hon fick och inte fick. Vad som funkade och vad som inte funkade. Vilka strategier som hjälpt mest i vardag och rehabilitering. Men framför allt vill hon fokusera på hopp och berätta var hon är nu och visa att det går, kanske inte dit man i början hoppades men till ett “nytt bra”.

Per Hamid Ghatan

Specialist i rehabiliteringsmedicin, projektledare för forskningsprojektet RGS@Home vid Akademiska Sjukhuset i Uppsala, utvecklingschef vid Bragée kliniken i Stockholm. Han har mångårig erfarenhet av rehabilitering vid hjärnskada och har doktorerat i kognitiv neurovetenskap vid Karolinska Institutet.

Föreläser om: rehabilitering efter förvärvad hjärnskada.

Emma Bergendahl

Leg. specialistarbetsterapeut. Arbetar på rehabiliteringsmedicinska universitetskliniken Stockholm, Danderyds sjukhus.

Malin Bauer

Leg. logoped med masterexamen i logopedi med inriktning tal- och språkstörningar relaterade till neurologisk sjukdom eller skada. Arbetar på rehabiliteringsmedicinska universitetskliniken Stockholm, Danderyds sjukhus.

Föreläser om: Malin och Emma kommer att prata om teambaserad rehabilitering efter en förvärvad hjärnskada.
De rehabiliteringsmedicinska frågeställningarna är ofta mycket komplexa och kan kräva ett flertal olika bedömningar av ett specialistkompetent rehabilite­ringsteam som består av flera olika yrkeskategorier. Syftet med rehabiliteringsinsatserna är att kartlägga vilka funktionsnedsättningar skadan medfört och vilken typ av insatser och träning som behövs.

 

När:
Onsdag den 3 februari klockan 10.00 – 16.00.

Var:
Utbildningen är digital. Länk till webbinariet skickas ut efter anmälan.

Pris:
300:- per person som deltar. För medlemmar i Hjärnkraft 150:-.

Anmälan:
Klicka här för anmälan
(Senast 1 februari)

 

Mer information:

Hjärnkrafts hemsida

Kontakta Per-Erik Nilsson, utbildningsansvarig, för mer information.

per-erik.nilsson@hjarnkraft.se

0704 – 41 32 55