Träningstips!

Fredriks matgrupp bjuder fredagen och Johan på härlig köttfärslimpa idag innan bloggarna dyker upp!

 

På den soliga terassen sitter bloggruppen med tårta och kaffe. De pratar om att ha hål i öronen, piercing i bröstvårtan, minnen, helgaktiviteter och såklart lite träningstips. Christer tipsar om en träning han blev tipsad om av en ishockeytränare. Om man har ont i axlarna är en bra träning att använda en stav eller rak träpinne med ett snöre i mitten och en tyngd i snöret. Denna träning är främst till de som  har funktion i båda armarna. Rulla tyngden upp och ner ett par gånger. Vila och kör igen. 

Fredrik tycker att alla borde skaffa en mjuk boll eller en stressboll att ta fram och klämma på framför teven eller när som helst. Bra enkel träning för handen. idag ska han åka till rehab-butiken Varsamt för att köpa en Psoaskudde. Det är en kvadratisk frigolitkudde med skumöverdrag. Med den kan man träna benen.

-Jag lägger upp foten på kudden och sedan tar ner den. Detta gör jag 5 gånger. Sedan vilar en stund för att göra samma sak igen. Totalt 3 omgångar, säger Fredrik. Den här träningen fick han lära sig på Mälargården. 

– Efteråt kände jag att det var lättare att gå, det var otroligt bra! Fortsätter Fredrik

Christer, Johan och Fredrik önskar trevlig helg!

 

/Huvudsaken

X