Hjärna Tillsammans

Så var tisdagsträffen om känselträning

Hjärna Tillsammans träffar för dig med egen skada, första tisdagen i månaden, fortsätter 2019. Läs om en sådan träff i höstas om att träna känsel i hand och arm efter stroke

LÄS MER

Öppet hus för alla ska sprida gemenskap

Gruppen Huvudsaken har egen skada. Nu håller de i Hjärna Tillsammans öppet hus varje månad. Det initiativet tog de själva, eftersom de fick så mycket ut av kontakten med varandra. Läs Marcus berättelse.

Läs mer

Skådespelare med egen skada i filmer

Hjärna Tillsammans tar fram nya utbildningsfilmer om kommunikativt stöd. De som spelar rollerna med afasi har förvärvad hjärnskada och egen erfarenhet. Nu ställer de upp för att hjälpa andra.

Läs mer

Alma Folkhögskola

På Alma Folkhögskola arrangeras kurser för dig i yrkesverksam ålder som drabbats av afasi.

Se kurserna på Alma Folkhögskolas webbplats

Handträning för mer kraft och livsglädje

– Tänk på handen från början i rehabiliteringen. Det säger arbetsterapeuten Marie Carlsson och fysioterapeuten och neurospecialisten Ulrika Björkman på Neurologiska Rehabiliteringskliniken, Stora Sköndal.

Läs mer

Samtalscirklar för egenmakt

En helt ny utbildning drar i gång i Hjärna Tillsammans regi, i form av samtalscirklar där personer med förvärvad hjärnskada eller närstående lär ut sina erfarenheter till andra i liknande situation. Upplägget har använts på flera andra platser med goda resultat. Nu kommer det för första gången till Stockholm.

Läs mer

Kurser för dig med afasi

Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar flera kurser för dig med afasi. Är du medlem i Afasiföreningen får du dessutom bra rabatt på kursavgiften.

 Se kurserna på Studieförbundet Vuxenskolans webbplats

Hjärnet – ett socialt nätverk för dig med hjärnskada som är medlem i Hjärnkraft

Träffa andra i samma situation och fika, prata, gå på museum eller se en fotbollsmatch. Din Hjärnet-grupp hittar du genom att kontakta Hjärnkraft där du bor. Om det inte finns någon grupp i närheten så varför inte starta en själv?

 Gå till Hjärnkrafts webbplats

Utbildning för dig som är patient eller närstående

Läs mer

X