Efraim Dahlins väg 5, 128 64 Sköndal

Tisdagsträff: Känselträning efter stroke

Neurologiska rehabiliteringskliniken på Stora Sköndal är värd för Hjärna Tillsammans föreläsning om en ny typ av träning. Det är en metod för att förbättra känseln i hand och arm efter en stroke.

Tid: 17.30-19.30 tisdag 2 oktober

Plats: Stora Sköndal, Efraim Dahlins väg 5, Sköndal

Sense heter en ny träningsmetod som tagits fram i Australien av en professor inom strokerehabilitering, Leeanne Carey. Hon har bakgrund som arbetsterapeut.

På föreläsningen berättar arbetsterapeut Marie Carlsson och fysioterapeut Karin Varcoe Orhem om metoden och visar material som används i träningen. Hösten 2018 startar Neurologiska rehabiliteringskliniken på Stora Sköndal gruppträning med Sense. Föreläsarna, som leder gruppen, berättar även om erfarenheter därifrån.

Metoden bygger på hjärnforskning. Träningen är utformad för att få hjärnan att bygga nya kopplingar och kommunikationsvägar, utveckla nya hjärnceller och på andra sätt stärkas så att den lär sig på nytt och förbättrar funktioner.

Hjärna Tillsammans tisdagsträffar är i första hand till för dig med förvärvad hjärnskada.

Träffen är kostnadsfri. Men du behöver föranmäla dig senast torsdag 27 september på e-post karin.varcoe-orhem@storaskondal.se eller telefon 08-400 262 06.

Till Stora Sköndal kan du komma med buss. Närmaste hållplats heter Stora Sköndal. Du kan t ex ta buss 188 från Gullmarsplan. Sedan är det 700 meters promenad i parken.

Hemsida: storaskondal.se

X