Kom ihåg att göra HjärnaTillsammans gratis webbutbildningar

Goda nyheter! Nu har vi öppnat upp vår webbaserade lärplattform, ”Hjärna Tillsammans Utbildning”, för alla. Idag finns här två utbildningar; Kommunikationsstöd och Rehabiliterande förhållningssätt. Utbildningarna är gratis och kan nås via dator, surfplatta och mobiltelefon.

 

Klicka här för att komma till lärplattformen – Hjärna Tillsammans Utbildning

Utbildningarna vänder sig till personer med förvärvad hjärnskada, deras anhöriga, hälso- och vårdpersonal och alla andra som är intresserade av att lära sig mer om ämnet. Utbildningarna är gratis och öppna för alla. Allt du behöver göra är att skapa ett konto på lärplattformen, sedan hittar du utbildningarna i kurskatalogen.

Om utbildningarna

– Rehabiliterande förhållningssätt: Utbildningen vänder sig till dig som i olika sammanhang möter personer med dolda funktionsnedsättningar efter en förvärvad hjärnskada. Du får lära dig hur du kan medverka till att en person kan få ökad kontroll och delaktighet i sin vardag efter en förvärvad hjärnskada. Utbildningen är även lämpad för anhöriga.

– Kommunikationsstöd: Utbildningen vänder sig till dig som i olika sammanhang möter personer med nedsatt kommunikationsförmåga efter exempelvis en stroke eller olycka. Utbildningen ger tips på hur du med enkla medel kan göra förändringar som underlättar kommunikationen. Den ger även en allmän orientering om kommunikationssvårigheter.

 

Kommentarer kring utbildningarna:

Enkelt att navigera i och tydlig info. Användbart! Filmerna var särskilt bra.

 

Utbildningarna ger en bra helhetsbild över hur man ska tänka för att på bästa sätt hjälpa en person med hjärnskada.

 

”Hjärna Tillsammans Utbildning” byggs successivt ut med fler kursmoduler och utbildningar.

Mer information om utbildningar och lärplattform

 

Film om HjärnaTillsammans utbildningar

 

Har du frågor? Kontakta oss på: Info@hjarnatillsammans.se