Nyhet

Glad sommar tills kontoret öppnar igen!

Nu blir det sommarledigt ett tag på Hjärna Tillsammans. Kontoret stänger måndag 9 juli och öppnar igen 13 augusti. Vi ser fram emot mer kontakt med er i höst!

Sedan förra sommaren har mycket hänt i projektet. Det har varit vårt klart mest aktiva år hittills.

För ett år sedan drog bloggruppen Huvudsaken i gång, Hjärna Tillsammans kanske mest populära verksamhet. Gruppen har svetsats samman, hittat sin form och nu till och med utökat verksamheten. Nu håller de även öppet hus varje månad. Efter sommaruppehållet fortsätter de att bjuda in alla intresserade med förvärvad hjärnskada sista fredagen i månaden (i september dock den 21:a).

Hjärna Tillsammans tar fram flera nya utbildningar. Den första, samtalsgrupper för egenmakt, drog i gång förra året och kommer att fortsätta även under hösten. Samtalsgrupper finns både för personer med egen skada och för närstående. Nästa nya utbildning är strax redo att erbjudas: kommunikativt stöd för personal och andra som möter personer med till exempel afasi.

I oktober 2017 kom 130 personer till projektets stora inspirationsdag i landstingshuset. Det blev en fullspäckad eftermiddag med massor av föreläsningar och möten. I höst kommer en ny inspirationsdag, den här gången i Aula Medica. Så boka in 20 november i kalendern!

Åtta uppskattade tisdagsträffar främst för personer med egen skada har hållits sedan förra sommaren. De har haft många olika ämnen och varje träff har också inneburit besök hos någon av Hjärna Tillsammans aktörer. Tre nya tisdagsträffar är inplanerade för hösten, med start 4 september. Även fler närståendeträffar planeras.

Många nya artiklar finns att läsa på kunskapsbanken hjarnatillsammans.se. Titta gärna lite extra på vårt nya länkbibliotek! Där hittar du adresser till massor av nyttiga webbplatser inom området funktionsnedsättning och stöd. Efter sommaren fortsätter vi att fylla på kunskapsbanken.

Nu har vi just kraftsamlat med två seminarier i Almedalen. Hjärna Tillsammans höll ett eget välbesökt seminarium om vårt arbete i nätverk för bättre stöd till personer med förvärvad hjärnskada. Dessutom medverkade vi i ett seminarium med Begripsam om hur personer med förvärvad hjärnskada inte har inkluderats i digitaliseringen. Se vår artikel om Begripsams undersökning.

Även om de flesta verksamheter har sommarstängt, så finns det faktiskt något evenemang varje vecka i vår kalender även under juli. Så det finns möjlighet att träffa andra med förvärvad hjärnskada för dig som är i Stockholm i sommar.

Annars på återseende i augusti!

X