Olivecronas väg 5, 2 tr

Så når du Taltjänst

Telefon: 08-123 351 20
Fax: 08-123 496 37
Epost: taltjanst.slso@sll.se

Taltjänst har nyöppnat på Sabbatsberg efter flytt

Du vet väl om att Taltjänst finns? De ger stöd till dig med tal-, röst- eller språkskada. Taltjänst kan vara med som samtalsstöd vid telefonsamtal eller möten. De kan också hjälpa dig när du behöver läsa och skriva. Taltjänst har just fått nya lokaler och du är välkommen dit.

Ett litet tag har Taltjänst hållit stängt medan de flyttade från Rosenlunds sjukhus. Men nu har de just öppnat på Sabbatsbergs sjukhus nära Odenplan. Den nya adressen är Olivecronas väg 5, 2 tr.

Taltjänsts samtalstolkar hjälper till med talstöd, lässtöd och skrivstöd. De kan följa med dig vid viktiga samtal, till exempel hos banken, läkaren eller kommunen. Det kanske sägs känsliga saker i samtalet. Men tolken har tystnadsplikt.

Tolken kan hjälpa den du talar med att förstå, om ditt eget tal är otydligt. Eller så kan tolken förtydliga för dig vad den andra personen säger, om det blir krångligt eller går för snabbt.

Använder du alfabetstavla, gester eller någon annan typ av alternativ kommunikation? Även då kan tolken hjälpa till i samtalet så att du och den du vill tala med förstår varandra.

Tolken kan också hjälpa dig med texter. Till exempel kan du få stöd att läsa och skriva brev.

Om du vill använda Taltjänst börjar du och tolken med att träffas, så att tolken får en bra bild av just ditt sätt att kommunicera.

Du behöver ingen remiss. Det räcker med att du har någon typ av funktionsnedsättning inom tal, röst eller språk. Undantaget är språksvårigheter som beror på hörselskada. Tolkarna arbetar inte heller med andra språk än svenska.

Det kostar inget att vända sig till Taltjänst.

Du kontaktar dem på telefon eller epost. Om du tycker att det är svårt att tala i telefon kan du faxa.

Telefon: 08-123 351 20

Fax: 08-123 496 37

Epost: taltjanst.slso@sll.se

X