Hjärna Tillsammans

Samtalscirklar för egenmakt

En helt ny utbildning drar i gång i Hjärna Tillsammans regi, i form av samtalscirklar där personer med förvärvad hjärnskada eller närstående lär ut sina erfarenheter till andra i liknande situation. Upplägget har använts på flera andra platser med goda resultat. Nu kommer det för första gången till Stockholm.

Läs mer

Alma Folkhögskola

På Alma Folkhögskola arrangeras kurser för dig i yrkesverksam ålder som drabbats av afasi.

Till kurserna

ARTIKEL

Handträning för mer kraft och livsglädje

– Tänk på handen från början i rehabiliteringen. Det säger arbetsterapeuten Marie Carlsson och fysioterapeuten och neurospecialisten Ulrika Björkman på Neurologiska Rehabiliteringskliniken, Stora Sköndal.

Läs mer

Tisdagsträffarna startar igen 6 februari

På 2018 års första tisdagsträff med Hjärna Tillsammans får du träffa Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft som är värd. Det blir ett musikkryss om låtar från 70-, 80- och 90-talen. Vad känner du igen?

Läs mer

Kurser för dig med afasi

Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar flera kurser för dig med afasi. Är du medlem i Afasiföreningen får du dessutom bra rabatt på kursavgiften.

 Se kurserna på Studieförbundet Vuxenskolans hemsida

Hjärnet – ett socialt nätverk för dig med hjärnskada som är medlem i Hjärnkraft

Träffa andra i samma situation och fika, prata, gå på museum eller se en fotbollsmatch. Din Hjärnet-grupp hittar du genom att kontakta Hjärnkraft där du bor. Om det inte finns någon grupp i närheten så varför inte starta en själv?

Läs mer på Hjärnkrafts webbplats

UTBILDNING

Utbildning för dig som är patient eller närstående

Läs mer

X