Hjärna Tillsammans

Samtalscirklar för egenmakt

En helt ny utbildning drar i gång i Hjärna Tillsammans regi, i form av samtalscirklar där personer med förvärvad hjärnskada eller närstående lär ut sina erfarenheter till andra i liknande situation. Upplägget har använts på flera andra platser med goda resultat. Nu kommer det för första gången till Stockholm.

Läs mer

Alma Folkhögskola

På Alma Folkhögskola arrangeras kurser för dig i yrkesverksam ålder som drabbats av afasi.

Se kurserna på Alma Folkhögskolas webbplats

Handträning för mer kraft och livsglädje

– Tänk på handen från början i rehabiliteringen. Det säger arbetsterapeuten Marie Carlsson och fysioterapeuten och neurospecialisten Ulrika Björkman på Neurologiska Rehabiliteringskliniken, Stora Sköndal.

Läs mer

Tisdagsträff 10 april om yoga

Nästa tisdagsträff handlar om yoga i neurologisk rehabilitering och hur det kan vara till nytta för dig. Värd är Rehab Station Stockholm. Du får också chans att prova några enkla yoga-övningar.

Läs mer

Kurser för dig med afasi

Studieförbundet Vuxenskolan arrangerar flera kurser för dig med afasi. Är du medlem i Afasiföreningen får du dessutom bra rabatt på kursavgiften.

 Se kurserna på Studieförbundet Vuxenskolans webbplats

Hjärnet – ett socialt nätverk för dig med hjärnskada som är medlem i Hjärnkraft

Träffa andra i samma situation och fika, prata, gå på museum eller se en fotbollsmatch. Din Hjärnet-grupp hittar du genom att kontakta Hjärnkraft där du bor. Om det inte finns någon grupp i närheten så varför inte starta en själv?

 Gå till Hjärnkrafts webbplats

Utbildning för dig som är patient eller närstående

Läs mer

X